Nyolc szuper hajápoló tipp a nyári medencézés után

A klór kiszáríthatja a hajat, de fakóvá és töredezetté is teheti azt. Ahhoz, hogy egészséges maradjon, érdemes betartani néhány szabályt.

1. Használjon hajvédő spray-t

Mielőtt a medencébe mennénk, permetezzük a hajunkra, különösen a hajvégekre. Ezek a termékek olyan védőréteget képeznek a hajszálakon, amelyek csökkentik a károsodást. Megakadályozzák, hogy a vízben található klór teljesen beszívódjon. A még hatékonyabb védelem érdekében használhatunk klór eltávolító sampont és mélyhidratáló balzsamot is az úszás utáni hajmosáshoz.

2. Használjunk speciális samponokat és balzsamokat

A klór, és a medencékben található vegyi anyagok eltávolítására kifejlesztett samponok és balzsamok kifejezetten hasznosak. Segítenek semlegesíteni a klórt, miközben hidratálják és táplálják a hajat. A legjobbak azok a termékek, amelyek természetes összetevőket, például aloe verát, teafaolajat vagy E-vitamint tartalmaznak.

3. Úszás után öblítsük le

Az első és legfontosabb lépés, amit megtehetünk úszás után, hogy alaposan leöblítjük a hajunkat tiszta vízzel. Ez segít eltávolítani a klór maradványait, mielőtt azok teljesen beivódnának a hajszálakba.

4. Ne használjunk forró vizet

A forró víz tovább száríthatja a hajat, ezért mindig langyos vagy hideg vízzel öblítsük le és mossuk meg úszás után. A hideg víz segít lezárni a hajszálak külső rétegét, megőrizve a nedvességet és a fényt.

5. Mélyhidratálás

A klóros víz hatására a haj kiszáradhat, ezért fontos a rendszeres mélyhidratálás. Használjunk hetente egyszer vagy kétszer mélyhidratáló hajpakolást vagy olajkezelést. Az argánolaj, kókuszolaj vagy avokádóolaj kiváló választás lehet. Miután felvittük a hajunkra, hagyjuk hatni legalább 30 percig, majd öblítsük le alaposan.

6. Viseljünk úszósapkát

Az úszósapka hatékony módja annak, hogy megóvjuk hajunkat a klór káros hatásaitól. Használata csökkenti a klór közvetlen érintkezését a hajszálakkal. Ráadásul vannak olyan úszómedencék, ahol kötelező is a használata. Válasszunk olyan anyagból készült sapkát, amely kényelmes és jól illeszkedik.

7. Kíméletes szárítás

Úszás és medencézés után fontos, hogy kíméletesen szárítsuk meg a hajunkat. Ha lehet, hagyjuk természetesen megszáradni, vagy használjunk alacsony hőfokú hajszárítót. Kerüljük a durva törölközővel való dörzsölést is, mert ez töredezést okozhat. Inkább finoman nyomkodjuk ki a vizet egy puha törölközővel.

8. Rendszeres hajvágás

A klóros víz okozta hajkárosodás minimalizálása érdekében fontos a rendszeres hajvágás. A töredezett hajvégek eltávolítása segít megőrizni a haj egészségét és szépségét.

A klóros víz ápolása ugyan plusz figyelmet igényel, ezekkel az egyszerű lépésekkel azonban megőrizhetjük hajunk egészségét és ragyogását még a nyári medencézések közepette is.

Elolvasom a cikket