Puffad? Van rá megoldás

A hasi puffadás gyakori probléma, amellyel sokan szembesülnek. Különböző tényezők okozhatják, mint például a rossz táplálkozás, a testmozgás hiánya, a stressz és mások – írja a Kubnews.ru.

A puffadás elleni diéta egyik kulcsa a bélben a gázképződést elősegítő ételek kizárása. Ide tartoznak a szénsavas italok, a bab, a káposzta, a hagyma, a paprika és bizonyos gyümölcsök, például az alma vagy a körte. Ezen élelmiszerek helyett válasszuk a sovány fehérjéket, a nyers vagy párolt zöldségeket, valamint a gabonaféléket – írja a Kubnews.ru.

A gyomorpuffadás csökkentése érdekében ajánlott a napi étkezést három főétkezés helyett öt-hat kisebb étkezésre osztani. Egy ilyen rendszer segít csökkenteni a gyomor terhelését, és megkönnyíti a munkát. Ezenkívül kerülje a túlevést, és fokozatosan növelje az étkezések számát a kívántra.

A megfelelő folyadékbevitel fontos szerepet játszik a haspuffadás problémájának megoldásában. Célszerű a folyadékbevitelt a nap folyamán elosztani, és kerülni az egyszerre történő, nagy mennyiségű folyadékfogyasztást. Kerülni kell a szénsavas italokat és az alkoholt is, mivel ezek hozzájárulhatnak a gázbuborékok kialakulásához a belekben.

A puffadás elleni diéta megkezdése előtt azonban tanácsos konzultálni az orvossal vagy a táplálkozási szakemberrel, hogy megtalálják csak az Ön számára legmegfelelőbb diétát.

Elolvasom a cikket