Rákkal a rák ellen

Ez utóbbi anyag a legerősebb rákellenes összetevő, hangsúlyozták a szakértők.

„100 gramm rákhúsban 16 gramm fehérje található. Amiért fehérjére szükségünk van – az immunitás megfelelő kialakulásához, az izomépítéshez, a megfelelő emésztéshez, a vérfehérjék és a csontok kialakulásához. Más szóval fehérje nélkül nincs élet. Fehérjéből vagyunk, ezért a rák hasznos” – mondta Herman Gandelman kardiológus.

A rákhús sok szelént tartalmaz, ami megvédi a retina idegsejtjeit a pusztulástól, mondta Mihail Konovalov szemészorvos. Elmagyarázta, hogy a szelén természetes antioxidáns. A rákok mangánt is tartalmaznak – folytatta Andrei Prodeus immunológus. Az orvos hangsúlyozta, hogy segíti a kalcium beépülését a csontokba, ami hozzájárul azok erősítéséhez.

„A szelén a legerősebb rákellenes összetevő. Régóta ismert, hogy a rákos emberek szelénszintje alacsony. Ezért általában a szelénből készült termékeknek kötelezőnek kell lenniük” – tette hozzá Malysheva.

A rákokban majdnem kétszer annyi szelén van, mint a fésűkagylókban, de kevesebb, mint a kagylókban. A rákhús a napi norma több mint felét tartalmazza, a 100 grammra vonatkozó számítás alapján – mondta a műsorvezető.

Elolvasom a cikket