Újra lecsap a rekkenő hőség

MH/ MTI
2024. június 27. csütörtök. 15:24
Frissítve: 2024. június 27. 15:25

Péntek délután még többfelé lehet zápor, felhőszakadással kísért zivatar, de a hét végén már csak elvétve kell erre készülni. Visszatér a kánikula, és a sok napsütés mellett vasárnap már 31–37 Celsius-fok között alakulnak a maximumok – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a reggelre képződött pára, köd megszűnik, a rétegfelhőzet szakadozik és ismét egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés a napsütés mellett. A déli óráktól újra nő a záporok, felhőszakadással kísért zivatarok esélye, amelyek legkevésbé a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínűek. Este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27–32 fok között valószínű.

Szombaton napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Északkeleten, keleten helyenként, másutt legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum általában 16–22, a maximum-hőmérséklet 29–34 fok között várható.

Vasárnap is napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel és inkább csak északon, északnyugaton valószínű néhol zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a délkeleti, majd délnyugati szél. A hajnali 17–23 fokról 31–37 fok közé melegszik fel a levegő.

Elolvasom a cikket