A brit kormány titkos UFO-vizsgálatokat indított

Az Egyesült Államokban a Pentagon az All-domain Anomalia Resolution Office (AARO) létrehozását követően UFO-találkozásokat vizsgáló jelentéseket tett közzé. Legutóbbi jelentésük idén márciusban került nyilvánosságra, amelyben azt írták, nem bizonyítható, hogy a tengerészek, katonák UFO-észlelései valóban földönkívüli élethez köthetők lennének – írja a Daily Record.

1950-ben az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma létrehozott egy titkos szervezetet az UFO-k kutatására, a Flying Saucer Working Party néven. Ez egy éven belül feloszlott –- olvasható a BBC TV QI közösségi médiában megosztott bejegyzéséből.

Sir Henry Tizard, aki akkoriban a HM tudományos főtanácsadójaként dolgozott, még 1950 októberében létrehozta a repülő csészealj-munkacsoportot. Amikor 1951 júniusában nyilvánosságra hozták átfogó végső vizsgálatuk eredményét, hasonlóan amerikai kollégáikhoz, arra a következtetésre jutottak, hogy minden jelenség, amelyet vizsgáltak, valamilyen szinten megmagyarázható.

Objektum doboz

A Daily Star szerint a csoport arra a következtetésre jutott, hogy minden egyes rejtélyes megfigyelés négy tényező közül egy vagy több következménye volt: csillagászati ​​vagy meteorológiai jelenségek, téves azonosítás, optikai illúziók és pszichológiai téveszmék vagy álhírek.

Megállapításaik során arra a következtetésre jutottak, hogy ennek megfelelően nagyon erősen javasolják, hogy ne folytassák a bejelentett titokzatos légi jelenségek további vizsgálatát, kivéve, ha bizonyos tárgyi bizonyítékok nem állnak rendelkezésre.

A Project Condign néven ismert második UFO-vizsgálatot 2000-ben fejezték be, de csak 2006-ban hozták nyilvánosságra. Ismét megállapították, hogy az UFO-észlelések többsége téves.

Elolvasom a cikket