Brüsszelben hivatalosan is létrejött a háborúpárti koalíció

MH/MTI
2024. június 28. péntek. 13:48

Brüsszelben immáron hivatalosan is létrejött a háborúpárti koalíció – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hírműsorában az brüsszeli EU-csúcs döntései reagálva pénteken. Rotyis Bálint közölte, hogy a koalíciónak három nagy szereplője van: az európai szocialisták, a liberálisok és az Európai Néppárt (EPP), és ez utóbbihoz Magyar Péter és a Tisza Párt nemrégiben csatlakozott.

Értékelése szerint a háborús koalíció világossá tette, hogy nem érdekli az európai emberek akarata és nem akarja lezárni a háborút.

A háborúpárti Ursula von der Leyen tovább folytatja a munkáját az Európai Bizottság élén és az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai fő képviselője is egy háborúpárti politikus lesz – emelte ki.

Véleménye szerint „Európa számára egy életveszélyes öt évet fog eredményezni”, hogy a háborúpárti erők mögött az a német és francia kormány áll, amely jelenleg belpolitikai válsággal is küzd.

Rotyis Bálint emlékeztetett rá, hogy az európai parlamenti (EP-) választásokon az emberek világossá tették, hogy új Európát szeretnének, „nem kérnek a globalista, baloldali háborúpárti erőkből”. Az Európai Néppárt azonban nem tért vissza a konzervatív oldalra, helyette összefogott a háborúpárti baloldallal, sőt, ennek vezető erejévé vált – ismertette. Véleménye szerint ezzel az EPP nyílt árulást hajtott végre, és kihasználta a jobboldali szavazókat.

Kitért arra is, hogy korábban azért volt sikeres az EU, mert valamennyi tagállam számára biztosították a döntéshozatalba való beleszólást. Most már az olyan régi, alapító nagy államokat is, mint Olaszország kizárják – hangsúlyozta.

Elolvasom a cikket