Csaknem ötvenéves gyilkossági ügyet oldott meg a chicagói rendőrség

A nyomozók azonosítottak egy nőt, akit 1976-ban Chicagótól mintegy nyolcvan kilométerre délnyugatra egy vidéki út szélén holtan találtak – jelentették be csütörtökön a hatóságok. A tisztviselők csütörtökön JoAnne Vicki Smithként azonosították az áldozatot. Smith mindössze húszéves volt, amikor meghalt.

A nyomozók elmondták, hogy a nő DNS-e elvezette őket az élő rokonaihoz, majd így azonosították a holttestet – írja a Yahoo.

Családja csaknem ötven éve próbálta megtudni, hogy mi történhetett szerettükkel, aki 1976-ban tűnt el ohiói otthonukból.

Objektum doboz

„Az ügy kihűlt” – mondta John Callahan, Grundy megye halottkémje.

De aztán 2018-ban a halottkémi hivatal újra megvizsgálta az ügyet, és exhumálták az ismeretlen nő maradványait. Idén a nő genetikai profilja elvezette a nyomozókat az eredetileg ohiói Smith családhoz.

Az ABC Chicago szerint a lány 1976-ban eltűnt a családi házukból Cincinnatiben, és soha többé nem hallottak felőle.

A nyomozók szerint JoAnne Vickie Smitht örökbe fogadták, és a neve többször is megváltozott, amely tovább bonyolította az ügyet és a szerettei felkutatását.

A rokonok most abban reménykednek, hogy a hatóságok kinyomozzák, ki volt az elkövető, és hogy a gyilkosság minden részletére fény derül – számolt be a CBS News.

Elolvasom a cikket