Az Egyesült Államokban megnevezték Biden elnökválasztási versenyből való kilépésének feltételét

„Az egyetlen forgatókönyv, amelyben Biden elnök a vitákon való kudarc után félreáll, az, ha élethosszig tartó támogatóinak egy kis csoportja, akik hozzájárultak a jelöltségéhez, hirtelen úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy bejelentse a visszalépését” – írja a kiadvány.

A portál szerint az elnök döntéseit elsősorban First Lady Jill Biden, fiatalabbik húga, Valerie Biden, valamint barátja és tanácsadója, Ted Kaufman befolyásolja. A legközelebbi munkatársak köre évtizedek alatt alakult ki, és meghatározó szerepet játszik a Fehér Ház vezetőjének kulcsfontosságú döntéseiben – pontosít a cikk.

Az amerikai elnökválasztást 2024. november 5-én tartják. A választási verseny fő riválisai a hivatalban lévő államfő, a demokrata Biden és a korábbi amerikai vezető, a republikánus Trump.

A jelöltek pénteken találkoztak a választási vita első fordulójában, amelyet a CNN élőben közvetített egy atlantai stúdióból. Biden beszéde során dadogott, a végén pedig felesége segítsége nélkül képtelen volt elhagyni a színpadot.

Elolvasom a cikket