Borítékolható a győzelem?

„A választók többsége, 60 százaléka úgy véli, hogy Biden elnököt „biztosan” vagy „valószínűleg” le kellene váltani a Demokrata Párt jelöltjeként a csütörtöki vitán nyújtott teljesítménye után” – írta anyagában a portál.

A vitát nézők többsége (57%) úgy véli, hogy Trump jobb volt Bidennél. Ezt a véleményt a demokrata szavazók 19%-a, a független szavazók 60%-a és a republikánus szavazók 93%-a vallja.

A felmérést online végezték 2068 válaszadó körében. A hibahatár +/- 2 százalékpont.

Az amerikai média egyetért abban, hogy Biden rosszul szerepelt az elődjével, Donald Trumppal folytatott első vitán, amelyet péntek este Atlantában rendeztek. A hivatalban lévő amerikai elnök dadogott és szünetet tartott, nem mindig fogalmazta meg világosan a gondolatát, és az esemény végén a tévékamera lencséjébe került az a pillanat, amikor felesége, Jill lesegítette Bident a lépcsőn.

Most politikusok és újságírók arról beszélnek, hogy a demokraták esetleg ejthetik Bident, mint jelöltet, és más jelöltre cserélik le. Elméletileg a pártnak erre az augusztusi konvencióján lesz lehetősége, de a gyakorlatban nehéz lenne az előválasztást megnyerő Bident kiszorítani a versenyből, hacsak ő maga nem száll ki a versenyből. Ennek ellenére a hivatalban lévő elnök stábja szerint nem áll szándékában feladni és kiszállni a versenyből.

A második vitát Biden és Trump között szeptember 10-én tartják. Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.

Elolvasom a cikket