Ez a hat alkoholos ital kevésbé káros az egészségre

Még ha valaki csak „könnyű” italokat iszik, például sört vagy pezsgőt, akkor is óriási a kár. A gyomor-bélrendszer, az immunrendszer, az endokrin és más testrendszerek szenvednek. És természetesen minden alkohol pusztító hatással van az agyunkra, ha túlzásba esünk.

Az orvosok határozottan azt javasolják, hogy teljesen mondjon le az alkoholról. Ha azonban még mindig nem áll készen arra, hogy egyszer s mindenkorra lemondjon az alkoholról, nagyon fontos, hogy a biztonságosabb italokat részesítse előnyben, mondják brit táplálkozási szakemberek. A szakértők szerint ezek közül néhány kevésbé károsítja az egészséget, mivel minimális cukrot és természetes összetevőket tartalmaznak.

Ebből az italból 350 ml-ben körülbelül 103 kcal, 0 gramm zsír, 6 gramm szénhidrát és 1 gramm fehérje található. A sör más alkoholos italokhoz képest alacsony kalóriatartalmú, de az elhízás legnagyobb kockázatát a hagyományos nassolnivalók: a chips és a sós diófélék jelentik.

A sör alacsony alkoholtartalmú, ami szintén viszonylag biztonságos itallá teszi. Azonban egyetlen adagról, azaz egy korsó sörről beszélünk – mutatnak rá a táplálkozási szakemberek.

Vörösbor

Egy pohár száraz vörösbor körülbelül 125 kcal-t, 6 mg nátriumot és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ez az ital szőlőből készül, amely gazdag jótékony antioxidánsokban.

Természetesen a bor önmagában kevés olyan anyagot tartalmaz, amelyre a szervezetnek szüksége van, de tartalmaz polifenolokat, amelyek pozitív hatással vannak az immunrendszerre és az endokrin rendszerre.

Hard seltzer

Ez egy alacsony alkoholtartalmú ital, amely szénsavas vizet, bogyó- és gyümölcskivonatokat és -leveket, valamint némi alkoholt tartalmaz. Alapja a cukornádból készült alkoholok (a rum készítéséhez használják) vagy a malátából készült árpa alkohol (mint például a whisky és a sör). A kemény szódavíz erőssége általában 5 százalék körüli.

Egy pohár ilyen ital körülbelül 99 kalóriát, 21 mg nátriumot és 2 gramm szénhidrátot tartalmaz. A hard seltzer kevés kalóriát tartalmaz, és nincs hozzáadott cukor, mindezt egyszerű összetételének köszönhetően. További előnye az ital alacsony alkoholtartalma.

Ranch víz

Ez egy koktél, amely általában tequilából, lime-léből és szénsavas ásványvízből készül. Az ital először Texasban jelent meg, és gyakran az azonos nevű, 1998-ban Austinban megnyitott étteremhez kötik.

Egy átlagos pohár 64 kcal-t, 0 gramm zsírt és szénhidrátot tartalmaz. A szakértők azt javasolják, hogy ezt a koktélt magad készítsd el, mert akkor kevesebb alkoholt adhatsz hozzá.

Vodka szódával

Ez az egyszerű ital csak vodkából és szénsavas vízből készül. Adagonként körülbelül 75 kcal van benne.

A szakértők azt javasolják, hogy vagy helyettesítsük az édes szódát ásványvízzel, vagy adjunk hozzá lime- vagy citromlevet, vagy keverjük össze ezeket az italokat. És természetesen ellenőrizni kell a hozzáadott alkohol mennyiségét: minél kevesebb, annál jobb.

Tequila jéggel

Gyakori, hogy egy pohár tequilához sok jeget és limelét adnak, ami jelentősen befolyásolja, hogy milyen gyorsan fogy az ital. Egy adag körülbelül 64 kcal-t tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül, és minimális egyéb üres szénhidrátot tartalmaz.

Vannak, akik a tequilát ásványvízzel hígítják, az ízesítés érdekében bogyós gyümölcsöket, gyümölcs- vagy citromszeleteket is adhatunk hozzá. Mindezek segítenek elkerülni a kiszáradást, és sokkal kevesebb alkoholt iszunk meg.

Elolvasom a cikket