Félelmetes figyelmeztetés érkezett Oroszországtól

A hivatal szerint az amerikai pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) felderítést végeznek, és célpontokat jelölnek ki az Ukrajna által használt nagy pontosságú fegyverek számára, amelyekkel orosz területen lévő objektumokat támadnak – írja a Lenta nyomán az origo.hu.

Az orosz védelmi minisztérium szerint ez azt jelzi, hogy az Egyesült Államok és a NATO-országok egyre nagyobb mértékben vesznek részt az ukrajnai konfliktusban a kijevi rezsim oldalán.

A minisztérium hozzátette, hogy az ilyen repülések nagyban növelik az orosz drónokkal történt légi incidensek számát, növelve az észak-atlanti szövetség és Oroszország közötti közvetlen konfrontáció kockázatát – idézte a minisztériumot a TASZSZ.

A Reuters szerint Oroszország úgy nyilatkozott, a NATO-tagországok felelősek minden ilyen incidensért.

Andrej Belousov védelmi miniszter utasította a vezérkart, hogy tegyenek válaszlépést a Fekete-tenger feletti amerikai provokációkra – a védelmi minisztérium közleményét a Ria Novosztyi idézi.

Rendszeresen jelennek meg amerikai drónok a Fekete-tenger felett. A Reuters szerint korábban az Egyesült Államok légierejének Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk típusú felderítő drónja repült át a terület felett az Ukrán Fegyveres Erők Szevasztopol elleni június 23-i támadása idején. Oroszország ezeket a repüléseket nyílt provokációnak tekinti.

Elolvasom a cikket