Miért fontos nyáron is kompressziós harisnyát viselni?

Az, hogy a páciens, akinek kompressziós kötést rendeltek, nyáron speciális harisnyát visel-e vagy sem, attól függ, hogy a következő 30-40 évben meddig bírja a lába – mondta az orvos.

Ha a kompressziós kötést az orvos írta fel, az azt jelenti, hogy nem véletlenül írta fel. Következésképpen a trofikus fekélyekben, nyiroködémában, trombózisban, poszttraumás betegségben szenvedő embereknek továbbra is kompressziós harisnyát kell viselniük. Ellenkező esetben az ödéma fokozódik, vénás tünetek és egyéb nemkívánatos folyamatok lépnek fel – mondta a medikus.

Az előadó kifejtette, hogy ma a piacon a kompressziós harisnyák széles választéka létezik, amelyek még a hőségben is meglehetősen kényelmesen viselhetők.

A probléma megoldása a következő lehet: próbáljunk meg minőségi harisnyát vásárolni, amely lehetővé teszi a bőr számára a légzést és a nedvesség elvezetését. Jobb, ha magas pamut tartalmú szövetet választunk. Nyáron használhat nyitott orrú kötött ruhákat, hogy a lábujjak lélegezhessenek. Ez részben megkönnyítheti a kompressziós harisnya viselését a hőségben. Vannak mikroszálas harisnya lehetőségek is – mondta a szakember.

A nyári kompressziós harisnya viselésének módját orvos állíthatja be. Például munkaidőben hosszabb ideig lehet viselni, este pedig levenni – mondta az előadó.

A flebológus azt is pontosította, hogy a kompressziós harisnya fontos eleme a mindennapjainknak. Minden nap ki kell mosni, és jól szellőző helyiségben kell szárítani.

Elolvasom a cikket