Robot vezeti majd a támadást

A mesterségesintelligencia-parancsnokot a shijiazhuangi Nemzeti Védelmi Egyetem fejlesztette ki. Az algoritmusnak sikeresen kell majd helyettesítenie egy valódi magas rangú parancsnokot, és váratlan körülmények között operatív döntéseket kell hoznia. A laboratóriumban a mesterséges intelligencia már képes szabadon, emberi beavatkozás nélkül csapatokat irányítani – írja a kubnews.ru.

A mesterséges intelligenciát úgy programozzák, hogy számító stratéga legyen, erős jellemmel és józan ítélőképességgel. Ennek köszönhetően a mesterséges intelligencia nem enged az érzelmeknek, és mindig az események legjobb kimenetele alapján cselekszik, higgadtan elemezve és értékelve a különböző előre nem látható helyzeteket. A mesterséges parancsnok azonban nem olyan ideális, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az emberi főparancsnokok irányítása alatt zajló katonai műveletek szimulációjának realizmusa érdekében hozzáadták a „feledékenység” tulajdonságát.

Egy ilyen algoritmus lehetővé teszi, hogy a katonai műveleteket szimulációban valós emberek bevonása nélkül hajtsák végre. A mesterséges intelligencia új terveket dolgoz ki, új fenyegetéseket azonosít, és a legoptimálisabb döntéseket hozza meg. Ugyanakkor a mesterséges parancsnok tanulhat a győzelmeiből és veszteségeiből.

A minap Kína lett az első ország, amely sikeresen szállított talajmintákat a Hold hátsó oldaláról. Az expedíció 53 napig tartott, amely több szakaszra oszlott. Először a Changzheng–5 Y8 rakétát indították el. A leszállóegység leszállt a Hold hátsó oldalán, és sekély mélységből holdi talajmintákat gyűjtött, majd az orbitális modul megállásával sikeresen visszatért a Földre. A minták segítségével a tudósok jobban tanulmányozhatják majd a Hold kialakulását.

Elolvasom a cikket