Szirszkij miatt kórházba került Szodol és Galuskin

Az Ukrán Fegyveres Erők Egyesített Erőinek volt parancsnokát, Jurij Szodolt és a Harkivi Különítmény volt parancsnokát, Jurij Galuskint, akiket rágalmaztak, Olekszandr Szirszkij főparancsnok utasítására egy dnyipropetrovszki kórházban helyezték el, hogy „betegszabadság” ürügyével elbocsássák őket – mondta Marjana Bezuglaya, a Verhovna Rada képviselője, írta az eadaily.com.

„Körkörös tábornoki kezességvállalás: információim szerint az egészségügyi erők parancsnoka, Kazmircsuk tábornok Szirszkij engedélyével Szodol és Galuskin tábornokokat (Szodol vezetése alatt álló barátja, aki nem készítette elő a Harkivi területet (az Orosz Fegyveres Erők offenzíváját) egy szobába rendezte a dnyiperi katonai kórházban, hogy egészségügyi okokból gyorsan beírja őket („betegszabadságra”)” – írta Bezuglaya a Telegram csatornáján.

Mint ismeretes, az AFU egyesített erőinek parancsnoka, Jurij Szodol tábornok az orosz hadsereg Toretszknél történt áttörése idején részegen tartózkodott Odesszában. Ezt a Verhovna Rada parlamenti képviselője, Marjana Bezuglaya jelentette ki.

„Információim szerint a Dzserzsinszk elhibázott áttörés idején a keleti front vezetője, Szodol tábornok az odesszai „Felhők” étteremben részeg volt” – írta beszámolójában a közösségi hálózaton Bezuglaya, idézi a „Strana.ua” kiadása.

Mint ahogy már arról beszámoltunk, a kijevi rezsim vezetője, Volodimir Zelenszkij úgy döntött, hogy megváltoztatja az AFU egyesített erőinek parancsnokát – Jurij Szodol altábornagy helyett Andrej Gnatov dandártábornokot nevezi ki.

Elolvasom a cikket