Boldog németek, dühös dánok

„Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de ezúttal két perc alatt a videóbíró kétszer is hibásan döntött, ez frusztráló volt a csapatunk számára” – mondta dühösen Kasper Hjulmand a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A vihar miatt félbeszakított, gól nélküli első félidő után a dánok szereztek vezetést, azonban a VAR-vizsgálat után Andersen gólját les miatt nem adták meg. A németek ellentámadásánál Andersennél a bíró kezezést látott. A büntetőt Havertz értékesítette, s így a dánok helyett a németek szereztek vezetést.

„Ez az egész nevetséges! Azt gondolom, ha megadják a gólunkat, megnyertük volna a mérkőzést – mondta a dán kapitány. – Van egy felvételem, amely szerint egycentis les lehetett. Ilyen szerintem meg nincs. A büntetőt pedig nevetséges ítéletnek tartom. Andersen futott, a német játékos pedig rárúgta a kezére a labdát. A keze egyáltalán nem volt természetellenes helyzetben, nem futhat úgy, hogy közben le van szorítva a keze. A németek persze remekül futballoztak, azonban szerintem a bírói döntések befolyásolták az eredményt.”

Sokkal elégedettebben nyilatkozott Julian Nagelsmann német kapitány: „Ez egy vad mérkőzés volt!Az első húsz percben a torna legjobb játékát mutattuk be, aztán jött a zivatar. Havertz nagyon jól teljesített, és a stadion közönsége is sokat lökött a teljesítményünkön. Nem volt egy könnyű meccs, Dánia remekül játszott. Próbáltuk erőltetni a dolgokat, talán túlságosan is, mégis a szurkolók segítségével végül sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Büszke vagyok a csapatra.”

A német válogatott a Spanyolország–Grúzia-nyolcaddöntő továbbjutójával mérkőzik a nyolc között jövő pénteken Stuttgartban.

Elolvasom a cikket