Idén tíz premiert tervez a Kassai Nemzeti Színház

A jubileumi, 80. évadban öt drámai előadást, három operapremiert és két balettet mutat be a Kassai Nemzeti Színház. Az évad mottója a „Színház mindenkinek” jelszó.

A Kassai Nemzeti Színház októberben mutatja be Ferdinand von Schirach német drámaíró Ő beszél, ő beszél című darabját, valamint egy jól ismert szlovák darabot, Jan Palárik Kibékülés – avagy Kaland az aratóbálon című vígjátékát – írja a pozsonyi Új Szó. „A szlovák klasszikus drámairodalom egyik legismertebb művéről van szó, amelyben a társadalmi osztályok és nemzetiségek megbékélése lesz a tét, amely nagyon aktuális kérdés” – magyarázta Alena Ďuránová, az intézmény drámai tagozatának igazgatója.

A drámaelőadások között magyar szerzőtől származő mű is szerepel: a közönség a fiatal erdélyi írógenerációhoz tartozó Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiáját nézheti majd meg. A darab az erdélyi bányászfalvakban a bányák kényszerű bezárása miatt megnőtt munkanélküliség problémáját boncolgatja. Ezenkívül Simon Stone Yermal című művét, az évad végén pedig William Shakespeare III. Richárdjának premierjét láthatja majd a közönség.

Elolvasom a cikket