Juhász kontra drótszamár

Immár nemcsak állatokat tart, hanem a kerékpárút mentén is nyírja juhait egy sepsiszentgyörgy mellett élő gazda – írta meg a Székelyhon. Mint a cikkből egyebek mellett kiviláglik, az Olt mellett megtelepedő juhász nemrég azt ígérte a hatóságoknak, elköltözik a nyájával. Ezt nem tartotta be, sőt az állatok gyapját sem használta fel semmilyen módon – mi több, olyan helyen hagyta, ahonnan a víz könnyedén elviszi.

A törvény értelmében öt és tízezer lej (csaknem négyszáz- és nyolcszázezer forint) közötti bírság szabható ki környezetszennyezésért, és mivel az illető nem először nem tartja be az előírásokat, a maximális értéket kapta – írja a lap.

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrséghez több éve érkeznek panaszok a Kilyén település határában tanyát verő juhász miatt, aki amellett, hogy a tilosban, nem egy esetben mások földjén legeltet, időnként a biciklisávra is rátereli állatait. Sőt, arra is akadt példa, hogy az Oltmező utcában található nagyáruházig hajtotta fel a juhait, és felügyelet nélkül hagyta azokat, miközben ő nyugodtan bevásárolt.

Elolvasom a cikket