Simítja, feszesíti és kontúrozza a bőrt

Kaufmann Angéla
2024. június 30. vasárnap. 7:53

Lehet, hogy hallott már ezekről a kezelésekről, vagy kipróbálta őket első kézből, de azoknak, akik még mindig úgy gondolják, hogy a lézer egy akciófilm fő alkotóeleme, olvassanak tovább, és tudjanak meg mindent, amit a lézeres bőrfeszesítésről tudniuk kell.

Mi az a lézeres bőrfeszesítés?

A lézeres bőrfeszesítés nem sebészeti és minimálisan invazív módszer az arc és a test bőrének feszesítésére. A lézerek a fény erejét használják, míg más technológiák rádiófrekvenciát vagy ultrahangot használnak a bőr hőmérsékletének emelésére. Ez a melegítési folyamat serkenti a kollagén és elasztin természetes termelését, a feszességért és rugalmasságért felelős, létfontosságú fehérjéket, ami megfiatalított és feszesebb bőrtónust eredményez. A hő azonnali hatása, amely a kollagénrostok összehúzódása, valamint az új kollagén képződésének és érésének hosszú távú hatása az idő múlásával, ahogy a bőr folyamatosan feszül, és javul a textúrája és tónusa.

Előnyök és eredmények

A lézeres bőrfeszesítést úgy tervezték, hogy segítse az új kollagén kialakulását. Az előnyök teljes listája azonban alább található.

Új kollagéntermelés elősegítése: a kollagén, egy olyan kifejezés, amelyet mindannyian ismerünk, szerkezeti támogatást nyújt kötőszöveteinknek, merevsége és nyúlásállósága miatt pedig tökéletes mátrix a bőr számára. A finom vonalak és ráncok egyre jobban elhalványulnak, ahogy a lézeres kezelés hatására beindul a természetes kollagéntermelés.

Simítja, feszesíti és kontúrozza a bőrt: alapvető fontosságú, hogy megfelelő szakember legyen, aki érti a rendelkezésre álló, különféle lézerek „árnyalatait”. Ellenkező esetben a bőr túlfeszülését, a kontúr deformációját és lehetséges égési sérüléseket okozhat.

Gyors eredmények: a lézeres bőrfeszesítés a legközvetlenebb visszajelzést nyújtja kiszámítható módon a fent említett, többi eljáráshoz képest.

Az eljárás áttekintése

Míg az eljárás pontos lépései, a felépülési idő és a kényelmetlenség mértéke technológiánként kissé eltérhet, nagyjából ez várható a lézeres bőrfeszesítő eljárástól:

A bőr előkészítése: az első lépés az eljárás napján a bőr felkészítése a fizikai kezelésre. Az arca meg lesz tisztítva és alaposan előkészítve. Arra is kérik majd, hogy viseljen speciális szemvédőt vagy védőszemüveget, hogy megvédje a szemét a lézersugaraktól. Lehetősége lesz helyi érzéstelenítő krémet, injekciós érzéstelenítőt vagy fájdalomcsillapítót használni a kényelem növelése érdekében a kezelés során.

Lézerhasználat: miután azonosította az adott kezelési területeket, a kezelő szakember folytatja a kezelést.

Alkalmazza a termékeket: ha ablatív lézeres bőrfeszesítő eljárást végeztek, vastagon kell kenőcsöt alkalmazni a kezelés helyén, és ezt kell használni a gyógyulás során, amíg az új bőr megérkezik.

Gyógyulás: végül a kezelés befejeztével általában egy külön gyógyulási területre helyezik át, ahol a lézeres kezelés szakértője visszanéz, hogy értékelje a kezelési helyet, előfordulhat, hogy nedves áztatásokat helyeznek el a kezelés helyén. Azt tanácsolják, hogy otthon gyógyuljon meg, és egy utólagos időpontra is be kell jelentkeznie.

Elolvasom a cikket