A kényszermunkát választották volna a front helyett

A határőrök Odessza régióban a múlt hétvégén őrizetbe vettek egy testvérpárt, akik a gyanú szerint egy illegális migrációs hálózatot működtettek. A hírből ugyanakkor kiderül: valójában a mozgósítás elől menekülőknek segítettek külföldre jutni. Igaz, nem önzetlenül. Két sorköteles korú férfinak például vállalnia kellett, hogy egy moldovai farmon dolgoznak – írta meg az EurAsia Daily.

Az idősebb testvér is mindössze 25 éves. Moldovából utazott Ukrajnába, hogy meglátogassa fiatalabb, tizenéves testvérét, és kitalálták, hogy felkutatják azokat, akik illegálisan akartak átkelni a határon. A fiú ismerősei között gyorsan találtak is néhány jelentkezőt, akik bármi áron el akarták kerülni a mozgósítást.

A kiskorú testvérének az volt a feladata, hogy átjuttassa az elkövetőket a határon, míg a szervező maga irányította a folyamatot. Mind a négyüket az ukrán határrendőrök a moldovai határ közelében vették őrizetbe.

A moldovai állampolgár és kiskorú ukrán testvére ellen illegális migráció szervezése miatt büntetőeljárás indult, a menekülők valószínűleg a frontra kerülnek.

Elolvasom a cikket