Tanulmányok bebizonyították, hogy a szőlő, sok más élelmiszerrel együtt, számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Műtét előtt azonban fogyasztása veszélyes lehet, mivel lassíthatja a véralvadást, és növelheti a vérzés kockázatát közölte – kubnews.ru.
A kellemetlen következmények elkerülése érdekében az orvosok azt javasolják, hogy a műtét előtt legalább egy héttel tartózkodjunk a szőlő fogyasztásától. A műtét után újra beilleszthető az étrendbe, de csak az orvos ajánlását követően.
A műtét előtti kockázatok ellenére azonban a szőlő számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik a szervezet számára:
Káliumtartalmának köszönhetően segít normalizálni a szív és az erek működését. A szőlő számos antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek lassítani az öregedési folyamatokat és megakadályozzák a rosszindulatú daganatok kialakulását.
Rendszeres fogyasztása segíthet a vér koleszterinszintjének és a vérnyomás csökkentésében. Emellett a szőlő növeli a hemoglobinszintet és segít normalizálni a szervezet sav-bázis egyensúlyát.
Továbbá a szőlő segít az anyagcsere fokozásában, ami előnyös lehet a fogyni vágyók számára.
Fontos megjegyezni, hogy mint minden más termék esetében, a szőlőfogyasztásnak is ésszerűnek kell lennie.