Hat hiba az arcmosásnál, amely miatt a bőr gyorsan öregszik

A tisztítás fontossága

A tisztítás jellemzően azt jelenti, hogy az arcot egy speciális termékkel öblítjük le, amely olyan összetevőket tartalmaz, amelyek eltávolítják a sminket, az olajat és más szennyeződéseket a bőrről.

A legtöbb bőrgyógyász a tisztítást a bőr egészsége szempontjából kiemelkedően fontosnak tartja, mivel segít megelőzni a pórusok eltömődését, amely pattanások kialakulásához vezet.

Dandy Engelman bőrgyógyász azt javasolja, hogy naponta kétszer tisztítsuk meg bőrünket: egyszer reggel, hogy eltávolítsuk az alvás közben felgyülemlett olajat, izzadságot és baktériumokat, és egyszer este, hogy eltávolítsuk a sminket.
Egyszerűen hangzik, de sokan tudtukon kívül többet ártanak, mint használnak.

A leggyakoribb hibák listája

Túl gyakori tisztítás

Ha gyakoriak a pattanások vagy zsíros a bőr, akkor kísértésbe eshet, hogy gyakran mossa le a bőrét, hogy tisztábbnak érezze.

Ez azonban még több pattanáshoz, zsírosodáshoz és akár irritációhoz is vezethet.

Reggel és este egyszer kell megtisztítania a bőrét. Kivéve, ha edzett.

Az esti tisztítás különösen fontos, mert eltávolítja a sminket, a szennyeződéseket, a törmeléket, az elhalt hámsejteket és mindent, ami napközben a bőréhez ért.

Több termék használata

Néha a több nem mindig jobb. Ez különösen akkor fontos, ha olyan hatóanyagokról vagy összetevőkről van szó, amelyeket az emberek konkrét bőrproblémák kezelésére használnak.

A túl sok termék egyidejű használata bőrirritációt, gyulladást okozhat, és a bőrgát összeomlásához vezethet.

Csak naponta egyszer mosson arcot

Ahogy napközben járkál, és megérinti az arcát, vékony izzadság- és szennyeződésréteg képződik a bőrén. Ezért reggel és este kell tisztítania.
Ha száraz arcbőre miatt aggódik az arcmosás során, próbáljon ki egy olyan tisztítószert, amely nem irritál.

Ha azonban nagyon száraz a bőre, megpróbálhatja, hogy naponta csak egyszer tisztítja meg az arcát, lehetőleg este, mielőtt felviszi a bőrápoló termékeket.

A bőr mosása kemény szappannal

A kemény szappan ideális lehet a test lemosására, de az arcra nem, amely érzékenyebb bőrsejtekből áll, amelyeknek más pH-ra van szükségük az irritáció megelőzése érdekében.

Az ilyen szappanok lúgosabbá tehetik a bőr pH-értékét, amely megzavarja a bőrgátat, és hajlamosabbá teszi a bőr kiszáradására és irritációjára.

Mossa meg az arcát sporttevékenység után

Még ha reggel meg is mosta az arcát, akkor is ismételje meg ezt edzés után.
Ennek legegyszerűbb módja, ha tisztítóval mossa meg az arcát, és száraz törlőkendővel törli át.

Ne feledkezzen meg a hidratálásról

Fontos, hogy tisztítás után ne feledkezzen meg a hidratálásról. A tisztítás ugyanis eltávolíthatja az olajat és a maradványokat a bőr felszínéről, így az kiszáradhat.
Ha zuhanyzás után hidratáló krémet vagy testápolót használ, az pótolja a tisztítás során elveszett, fontos összetevőket.

Elolvasom a cikket