Megnevezték az agy egészségének legjobb gyógynövényét

Miért fontos az agy egészsége?
„Az agy egészsége azért fontos, mert az emberi test és az élet minden aspektusát irányítja. Az egészséges agy lehetővé teszi, hogy minden nap optimális életet éljünk” – mondta Kimberly Johnson Hatchett neurológus – írja az Eatingwell.
Az egészséges agy fenntartása fontos a kognitív funkciók (a gondolkodás, a tanulás és az emlékezés képessége), az érzelmi jólét, a mozgás és az egyensúly fizikai aspektusai, valamint az érzékszervek (látás, hallás, ízlelés) egészsége szempontjából. Az agy egészsége a neurodegeneratív betegségek, például a demencia kockázatának csökkentése szempontjából is fontos.
Az egészséges életmód a legjobb módja az agy fiatalon tartásának, beleértve az alkohol fogyasztásának korlátozását vagy elhagyását, a dohányzásról való leszokást és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának csökkentését. Az elegendő alvás és a testmozgás szintén erősíti a kognitív képességeket. Vannak olyan élelmiszerek és tápanyagok is, amelyek jót tesznek az agynak.
Az agy egészségét támogató legjobb gyógynövény
A zsálya memóriára és az agy egészségére gyakorolt jótékony hatásait már régóta ismerik. A legtöbb tanulmány kivonat formájában javasolja a használatát. A zsályakivonat segít javítani a memória és a hangulat tesztek eredményeit a placebóhoz képest. A zsálya rozmarinsavat és karnosinsavat tartalmaz, amelyek neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkeznek.
A rozmarinsav egy erős antioxidáns, amely segít semlegesíteni a szervezetben lévő káros szabad gyököket, megvédi az agysejteket az oxidatív stressztől és károsodástól, amely a kognitív hanyatlással és a neurodegeneratív betegségekkel áll összefüggésben. A rozmarinsav gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek csökkentik a gyulladást az agyban. A karnósav egy másik erős antioxidáns, amely segíthet megvédeni az agysejteket a károsodástól.
A zsálya tápértéke
A zsálya tápanyagokban gazdag gyógynövény, amely számos alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például rostot, K-vitamint, vasat, B6-vitamint és A-vitamint. Ezeken a vitaminokon és ásványi anyagokon kívül a zsálya gazdag antioxidánsokban és különböző flavonoidokban. amelyek döntő szerepet játszanak az egészségügyi előnyeiben. Fontos megjegyezni, hogy általában nem eszünk sok zsályát, így ezek a tápanyagok kis mennyiségben vannak jelen.

Elolvasom a cikket