A biológus megnevezte a csirkeszárnyak biztonságos adagját

Meg lehet enni 200 g csirkeszárnyat anélkül, hogy károsodna az egészségünk – mondta Irina Lyalina biológus a LIFE.ru-nak. Szerinte ez körülbelül négy-hat darabot jelent, de a mennyiség az elkészítési módtól és a recepttől függően változhat.

A csirkeszárnyak standard adagja körülbelül négy-hat darab (kb. 150-200 g). A mennyiség a recepttől és a főzési módszertől függően változhat. Ezért a táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy korlátozzuk a sült és erősen sózott termékek fogyasztását” – magyarázta a szakértő.

A biológus megjegyezte, hogy a legjobb, ha hetente legfeljebb egyszer vagy kétszer fogyasztjuk ezt az ételt. Ajánlott továbbá az étrendet zöldfűszerekkel, friss zöldségekkel és rostban gazdag termékekkel kiegészíteni.

Emellett a sok olajban sütött szárnyakat tartják a legártalmasabbnak – tette hozzá Lyalina. Emellett jobb, ha nem olyan recepteket választunk ehhez az ételhez, amelyek magas sótartalmú pácokat és szószokat tartalmaznak – foglalta össze a biológus.

Elolvasom a cikket