A sárgadinnye három jótékony tulajdonsága

A sárgadinnye az egyik legízletesebb szezonális gyümölcs, amelyet sokan szívesen fogyasztanak nyáron. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy a dinnye nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is – írja a sports.kz.

A dinnyepép olyan mikroelemeket tartalmaz, mint például a kálium és a szilícium. Mindkettő hozzájárul a keringési rendszer stabil működéséhez. A kálium segít normalizálni a vérnyomást, a szilícium pedig növeli az erek rugalmasságát.

A sárgadinnye A- és C-vitaminban is gazdag, amelyek erős antioxidánsok. A dinnye fogyasztása ezért segít a szabad gyökök elleni küzdelemben, és megelőzi a korai öregedést.

A sárgadinnye vízből és rostból áll, ami pozitív hatással van az emésztésre. Annak ellenére, hogy rendkívül édes, mindössze 34-38 kcal-t tartalmaz 100 grammonként. Cukorbetegek és emésztési problémákkal küzdők számára azonban nem ajánlott a fogyasztása.

Elolvasom a cikket