Ezért kell kerülni ezt a népszerű snack ételt

Az instant tésztából hiányoznak a fontos tápanyagok. Kalóriákban gazdag ugyan, de gyakorlatilag mentes a vitaminoktól, ásványi anyagoktól, fehérjéktől és rostoktól. Rendszeres használata létfontosságú elemek hiányához vezethet.

Egyik összetevőjét, az MSG-t a tészta ízének javítására használják, de túlzott fogyasztása súlygyarapodáshoz, fejfájáshoz és magas vérnyomáshoz vezethet. Ezenkívül egy adag tészta nagy mennyiségű nátriumot tartalmaz, a napi érték több mint felét, ami negatív hatással van a szív- és érrendszerre, növeli a magas vérnyomás kockázatát, és szélütéshez vezethet.

Ráadásul ezek a tészták rendkívül finomított fehér lisztből készülnek, így a fogyasztása a vércukorszint hirtelen ingadozását okozhatja, tehát különösen veszélyes a cukorbetegek számára. Az instant tészta rendszeres fogyasztása a metabolikus szindróma kialakulásának fokozott kockázatával jár.

A tésztát pálmaolajban vagy más káros olajban sütik, ezek a zsírok pedig hozzájárulnak a koleszterin felhalmozódásához az artériákban, növelve a szívbetegségek kockázatát.

A tészta tartósítószereket is tartalmaz, amelyek bár kis mennyiségben biztonságosnak tekinthetőek, hosszú távú használatuk szintén negatív egészségügyi hatásokhoz vezethet, beleértve a neurológiai károsodást és a rák fokozott kockázatát.

Elolvasom a cikket