Így okozhatnak rákot a napszemüvegek

Az olcsó napszemüveg viselése szemhéjrákot és homályos látást is okozhat. Emberek milliói mégis kockáztatják az egészségüket azzal, hogy nem fektetnek be a minőségi darabokba, amelyek védenek az UV-sugarakkal szemben. Egy új kutatásból az derült ki, hogy a britek majdnem fele (41 százalék) tisztában van a káros UV-sugarakkal, azonban csak minden ötödik ember (22 százalék) van tudatában annak, hogy ezek a sugarak milyen hatással vannak a szemünk egészségére.

Morgan Sayes, a Lenstore kontaktlencse-kiskereskedő figyelmeztetett a hamisított, márkás napszemüvegek vásárlásának veszélyeire is.

„Mivel nem felelnek meg a brit szabvány követelményeinek, a hamisított napszemüvegek tartós használata komoly szemkárosodást okozhat, és akár hosszabb távon is problémákat okozhat a látás és az általános egészségi állapot szempontjából.”

A szakértő hozzátette, hogy az ilyen darabok fejfájást és fókuszvesztést is okozhatnak.

„A biztonság kedvéért győződjön meg róla, hogy a napszemüvegén „CE” tanúsítvány van, amely bizonyítja, hogy megfelelően védi a látását a nap által kibocsátott káros UV-sugaraktól, és kellőképpen képes a vakító fényt kiszűrni” – hangsúlyozta.

Elolvasom a cikket