A terapeuta elárulta, mely betegségeket súlyosbítja a meleg

A hőség súlyosbít néhány krónikus betegséget, különösen a szív- és érrendszeri, a vese-, a máj- és a tüdőbetegségeket – mondta a News.ru-nak Anastasia Timoshchenko terapeuta. Megjegyezte, hogy a meleg időjárás a terhesség lefolyását is negatívan befolyásolja.

A hőséget a terhes nők nehezen viselik, mert a keringő vér mennyisége megnő, megváltozik az érrendszeri tónus és a növekvő méh hátterében valószínűleg légszomj lép fel. Szintén veszélyes a hőség a szívritmuszavarban szenvedőkre, a vérnyomás-szabályozási zavarokkal küzdőkre, valamint azokra nézve, akiknek már volt stroke-juk és szívinfarktusuk – mondta Timoschenko.

Az orvos emlékeztetett arra, hogy az autoimmun betegségekben szenvedő betegek, különösen azok, akik bizonyos gyógyszereket szednek, nehezen viselik a hőséget. Az orvos hangsúlyozta, hogy azok, akik alkoholt fogyasztottak, ne tartózkodjanak sokáig a napon. Elmondása szerint a bőrgyógyászati betegségekben szenvedőknek és a szisztémás retinoidokat szedőknek szintén kerülniük kell az ultraibolya sugárzást.

A nagy hőségben jobb, ha otthon maradnak a krónikus májbetegségben, különösen a májzsugorban szenvedő betegek is – foglalta össze Timoschenko.

Elolvasom a cikket