Egy egészségesnek hitt ital egészségkárosító hatását nevezték meg

„Kikapcsolja a gyomrot.” Az aszkorbinsav és a borostyánkősav naponta a tápcsatornába jutva (különösen, ha éhgyomorra – ki ne szeretne egy pohár narancsot reggelire?) nyálkahártya-gyulladást idézhet elő, akut fájdalmat okozhat, és az arra hajlamosaknál gyomorhurut és gyomorfekély-betegség alakulhat ki.

Rontja az alakját!

A gyümölcslé kipréselésével sikeresen megszabadult az összes élelmi rosttól, de megtartotta az összes fruktózt. Ezáltal többszörösen gyorsabban emésztődik, és ugyanolyan gyorsan lerakódik a hasüregben. A gyümölcshús megtartásával sokkal többet tehet a karcsú derékért, és emésztés szempontjából is egészségesebb a tejes gyümölcs fogyasztása.

Vegye ki a „pre” előtagot a „prediabetes” szóból

A fruktóz gyors felszívódása vércukorszint-emelkedést idéz elő. A már veszélyeztetettek számára ez egyfajta rövidítés a cukorbetegség és a zsírmájhepatózis diagnózisához.

Mit kell tenni?

Pürék és turmixok

Cserélje le a gyümölcscentrifugát turmixgépre – és tartsa meg az élelmi rostokat anélkül, hogy elveszítené a folyamat élvezetét.

Adjon gyümölcsleveket az ételekhez

Alkosson a konyhában: párolja a csirkét narancslében, a marhahúst gránátalma levében, adjon szőlőlevet a rizshez. Így a gyümölcslevek vitaminjait és ásványi anyagait egy teljes értékű ételhez adja hozzá, és nem teszi ki magad veszélynek.

Ne helyettesítse, hanem egészítse ki

Az egy tálka gyümölcsléből álló reggelivel ellentétben egy rántotta zöldségekkel körítve sokkal egészségesebb és veszélytelenebb reggeli. Ne felejtsd el a gyümölcslevek energiatartalmát beleszámítani a napi kalóriabevitelbe!” – jegyzi meg az orvos.

Elolvasom a cikket