A fokhagyma hihetetlenül hasznos zöldség. Sok fontos vegyület (vitaminok, allicin stb.) és nyomelem (kalcium, kálium, szelén, kén, jód stb.) forrása – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.
Így a fokhagyma mérsékelt használata pozitív hatással van a szervezetre.
De a kulcsszó a „mérsékelt”. Ha valaki túl sokat fogyaszt a fent említett zöldségből, az nem a legkellemesebb következményekkel járhat.
Több olyan embertípus van, akik számára a fokhagyma túlzott fogyasztása különösen veszélyes.
Az ilyen emberek számára kívánatos, ha nem is teljesen elhagyni, de legalább minimalizálni a használatát.
Bizonyos betegségekben szenvedő emberek
Ha túl sok fokhagymát fogyaszt, akkor olyan következményekkel szembesülhet, mint például az emésztési zavarok.
Ezért a gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedőknek nem szabad túlzásba vinniük a fokhagymafogyasztást.
A szív- és érrendszeri betegségek egy másik egyértelmű okot jelentenek a fokhagyma túlzott fogyasztásának elutasítására.
Allergiás emberek
Természetesen a fokhagymaallergia jelenléte jelzi, hogy kívánatos mellőzni a fogyasztását.
Túlsúlyos emberek
Önmagában a fokhagyma nem túl kalóriadús. A termék azonban növeli az étvágyat, így megjelenhet a túlfogyasztás kockázata. Ezért a fokhagyma nem igazán alkalmas a fogyni vágyók számára.