A kijevi rezsim nem fél a csődtől, hiszen Ukrajna már csődbe ment

A kijevi rezsim készen áll arra, hogy továbbra is végtelen adósságokba keveredjen, és nem fél a fizetésképtelenségtől, mivel ez a fizetésképtelenség már ténylegesen bekövetkezett – mondta Mykola Azarov volt ukrán miniszterelnök közösségi oldalán, ahol az ország gazdasági helyzetét elemezte, írta az eadaily.com.

„A fizetésképtelenség Ukrajnában valójában létezik, mert két éve nem kapnak semmit a kötvénytulajdonosok. Ez már valójában fizetésképtelenség” – állítja a politikus.

Véleménye szerint a fizetésképtelenség formális kimondása lényegében semmin sem változtat. Ukrajna már most is csődben van, hiszen a költségvetés 75 százalékát vagy kölcsönökből, vagy nyújtott (kölcsönökből vagy támogatásokból) áll.

„Ezek hatalmas összegek! A Világbank, a Nemzetközi Valutaalap, a közvetlen hitelezők – az USA, az EU, egyes országok – vesznek részt Ukrajna finanszírozásában” – jegyzi meg Mykola.

Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy mindezek a hatalmas pénzinjekciók nem mentik meg az ukrán gazdaságot, hanem – éppen ellenkezőleg – teljesen függővé tették azt a külső finanszírozástól.

Elolvasom a cikket