Ekkor nem szabad hason aludni

Az emberek bizonyos csoportjainak ajánlott elkerülni ezt a pozíciót – számolt be a portál.

Terhes nők

A hason alvás nyomást gyakorolhat a hasra és a méhre, ami a terhes nők számára kényelmetlen, sőt veszélyes lehet. Ajánlott oldalt, különösen a bal oldalon aludni, hogy a növekvő magzat számára megfelelő vérkeringést biztosítva legyen.

Gerincproblémákkal küzdők

A hason alvás extra terhelést jelenthet a gerincnek és a hátnak. Azoknak, akiknek gerincproblémáik vannak, például gerincferdülés vagy porckorongsérv, ajánlott a hátukon vagy az oldalukon aludniuk, alátámasztásként párnával.

Ízületi problémákkal küzdők

Ha ízületi problémái vannak, a hason alvás súlyosbíthatja a tüneteket. Például a nyakában lévő ízületek természetellenes helyzetbe kerülhetnek, ha hason alszik, ami fájdalmat és kellemetlenséget okozhat. A nyaki gerinc optimális alátámasztása érdekében ajánlott háton vagy oldalt aludni, a feje alatt párnával.

Ha nem tapasztal semmilyen kellemetlenséget vagy egészségügyi problémát a hasán fekve, akkor folytassa úgy, ahogyan jól érzi magát. Ha bármilyen kétsége vagy kérdése van az egészségével kapcsolatban, mindig a legjobb, ha konzultál orvosával.

Elolvasom a cikket