Hogy az edzés ne váljon rémálommá

Bizonyos gyakorlatok túlhangsúlyozása
Bizonyos szokások károsak lehetnek a szervezetre, és megakadályozhatják a hosszú távú fejlődést a fittség vagy a fogyás terén. Tyler Reed edző szerint az izolációs gyakorlatokra (például bicepszhajlítás vagy lábnyújtás) való túlzott összpontosítás és az összetett mozgások elhanyagolása az izmok egyensúlyhiányához és a funkcionális erő hiányához vezethet. Idővel ezek az egyensúlyhiányok tartásproblémákat okozhatnak, és növelhetik a sérülés kockázatát a mindennapi tevékenységek során.

Krónikus kisebb dehidratáció
A nap folyamán elegendő víz fogyasztása nagyon fontos az egészséged szempontjából. Az úgynevezett krónikus enyhe dehidratáció, amely nem feltétlenül tűnik fel azonnal, befolyásolhatja az izmok regenerálódási képességét, és az erő és az állóképesség fokozatos csökkenéséhez vezethet. Idővel ez hozzájárulhat a vesekövek kialakulásához, sőt a vizelet koncentrációjának növekedése miatt akár vesekárosodáshoz is.

Túlzott nyújtás
Az erőnléti edzés előtti túlzott nyújtás átmenetileg csökkentheti az izmok erejét, ami sérüléshez vezethet.
Az aktivitásra való felkészüléshez általában dinamikus nyújtás ajánlott.

Súlyzók nem megfelelő használata
Ha súlyzós öveket használ az edzések során, óvakodjon a helytelen használattól. Az öveket általában arra használják, hogy megtámasszák a hát alsó részét nehéz emelések során, de a túlzásba vitt használatuk idővel növelheti a hátsérülések kockázatát, mivel a szervezet hozzászokik a mesterséges támaszhoz.

Az edzőeszközök véletlenszerű kiválasztása
Egy jó edzőteremben a gépek száma nyomasztóan nagy, különösen a kezdők számára. Mindent egyszerre akarnak kipróbálni, de nem szabad elfelejteni, hogy a különböző fitneszeszközök különböző problémákat oldanak meg, ezért először is át kell gondolni az edzés célját. Az egyéni jellemzőkhöz és az egészségi állapothoz is igazodni kell. Ami egyesek számára hasznos, az mások számára haszontalan vagy akár veszélyes is lehet.

Következetes edzésterv
Az állandóság jó, de nem az edzéshez. A szervezet alkalmazkodik a terheléshez, ezért azt módosítani és növelni kell, különben az edzés hatékonysága csökken. Az edzők azt javasolják, hogy rendszeresen változtassuk az edzéstervet, nem szükséges ezt gyakran tenni, elég néhány hetente egyszer, de akkor mindenképpen érdemes felülvizsgálni.

Elolvasom a cikket