Hollandiában börtönbüntetésre ítéltek két embert mérgező anyag terjesztéséért

MH/ MTI
2024. július 4. csütörtök. 21:45

Mindkét elítélt egy, a halálhoz való joggal foglalkozó kampánycsoport tagja. A bíróság őket tette felelőssé a készletek szállításával és felhasználásával kapcsolatos tájékoztatás miatt, továbbá azért, mert együttműködtek a tavaly letöltendő börtönbüntetésre ítélt Alex. S.-el, aki az interneten értékesítette a halálos mérget. Alex S. 2018 óta a 1600 csomagot adott el.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a szóban forgó anyaggal való kereskedelem kimeríti a bűnszervezetben való részvétel bűncselekményét, és a két elítélt aktív szerepet játszott az anyag értékesítésében, az ármegállapodások megszervezésében és a terjesztésben.

A bíróság azt is megjegyezte, hogy a mérget elfogyasztók közül nem mindenkinek jutott fájdalommentes halál osztályrészül, egyes áldozatok „kínok között és pánikban, kegyetlen halállal” haltak meg.

A vádlottak azzal védekeztek a tárgyalás folyamán, hogy segíteni akartak az embereken. Bár az eutanázia legális Hollandiában, szigorú feltételek mellett és csak orvos végezheti el.
A perben további négy embert felmentettek. Az összes vádlott 70 év feletti volt.

Elolvasom a cikket