Macronnak azt mondták, hogy fogja be

A francia államfő az utóbbi időben nem szerepelt a nyilvánosság előtt, a tervezett nemzetközi kötelezettségek teljesítésén kívül csaknem két hete nem látták az utcán. Mint a kiadvány megjegyzi, szövetségesei nem akarják, hogy az elnök kampányoljon – Macron arcát még a kampánykiadványokról is eltávolítják.

„Azt mondták neki, hogy hagyja abba a kampányolást… És nem arról van szó, hogy meghallotta az üzenetünket, inkább arra kényszerítették, hogy meghallgassa. Az elnök alábecsülte, mennyire elidegenedett a közvélemény a személyiségétől” – mondta a Megújulás Pártjának egy névtelenséget kérő képviselője.

Az új valóság kényelmetlen a „szókimondó és pimasz 46 éves elnök számára, aki állandóan reflektorfényben van, új ötletekkel áll elő, és felrúgja a status quót (fennálló állapotot)” – tette hozzá.

Az Elysée-palotában meghúzódó több tisztviselő szerint Macron a fejében olyan forgatókönyveket futtat végig a következő napra, amelyek között szerepel a szélsőjobb meggyőző győzelme, egy akasztásos parlament a Rassemblement Nationale legnagyobb frakciójával és egy koalíció a szélsőjobb nélkül.

Elolvasom a cikket