Négy növénnyel a penész ellen

Néhány növény még a fürdőszobában is jól érzi magát – írja a kubnews.ru.

Szakértők a következő fajokat emelik ki

Angol borostyán. Legjobban világos, közvetett fényben fejlődik, és rendszeres öntözést igényel. Kis fürdőszobákba is alkalmas, és jól mutat függő kaspókban. Ne feledje azonban, hogy háziállatoktól tartsa távol, mivel levelei mérgezőek számukra.

Békeliliom, más néven spathiphyllum. Szereti a félárnyékot, és jól érzi magát a magas páratartalomban, mivel levelein keresztül vizet szív fel a levegőből. Fénycsöves megvilágítás mellett is képes növekedni. Nagyszerű az allergiásoknak vagy asztmásoknak, és gyönyörű virágokat ad. A növény azonban a háziállatokra is mérgező, ezért tartsuk távol tőle.

Sansevieria vagy anyósnyelv. Szívós növény, amely nemcsak a nedvességet, hanem a háztartási mérgeket is magába szívja. Legjobban világos fényben és meleg hőmérsékleten fejlődik. A virág meglehetősen könnyen gondozható, egy-két hetente öntözést igényel.

Pálmák. Egy másik nagyszerű választás a párás területekre. A szakértők különösen ajánlják az areca-pálmákat, a bambuszpálmákat, a törpe datolyapálmákat és a nádpálmákat.

Elolvasom a cikket