Új sebességmérőket helyeztek el

MH/MTI
2024. július 4. csütörtök. 14:21

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-tábor előtti szakaszán. A berendezések biztonságosabbá teszik a tábor megközelítését – közölte a Veszprém vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Dékány Balázs rendőr dandártábornok elmondta, hogy a két traffiboxot a rendőr-főkapitányság és a zánkai Erzsébet-tábor együttműködésének részeként helyezték üzembe a tábor bejáratánál.

Mint elmondta, a 71-es út főleg a nyári hónapokban rendkívül forgalmas. A legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be, így jelentős megelőző szerepe van a sebességmérő berendezéseknek – tette hozzá. A főkapitány közlése szerint Veszprém vármegyében huszonkét sebességmérő üzemel, ebből hat a 71-es úton található.

A balatoni Erzsébet-táborokban, Zánkán és Fonyódligeten a diákcsoportok augusztus 30-ig vasárnaptól péntekig tartó turnusokban vakációzhatnak. A zánkai táborhelyen péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek. Nyár végéig összesen több mint 40 ezren pihenhetnek a Balatonnál.

Elolvasom a cikket