A Nyugat riadót fújt az ukránok miatt

„Oroszország megdöbbentő három napot töltött azzal, hogy pánikot keltsen Ukrajna megtépázott légierejében, drónokat vitt a levegőbe, hogy felderítsék a frontvonalbeli repülőtereket, és ballisztikus rakétákkal pusztította el a nehezen pótolható repülőgépeket” – áll a cikkben.

Axe szerint az orosz hadsereg szemléletesen bemutatta, mi vár a nyugati F–16-os és Mirage 2000-es vadászgépekre, ha azok elérik Ukrajnát. Szerinte az amerikai és francia gépeket már a bázisukon megsemmisítik, amint megérkeznek.

Mint az újságíró megjegyezte, Kijevben súlyos légvédelmi erők hiányoznak ahhoz, hogy egyszerre védjék a városokban lévő létesítményeket, a frontvonalban lévő egységeket és a repülőtereket.

„Ukrajna légvédelmi szükségletei óriási méreteket öltöttek – és tovább nőnek, ahogy Oroszország csiszolja felderítési és bombázási taktikáját, bővítve az ukrán hadsereg sebezhető bázisainak listáját. (…) Az orosz csapások hamarosan porrá törölhetik azt, ami az ukrán légierőből megmaradt – zárta.

Csütörtökön az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy már harmadik napja csapásokat mértek ukrán katonai repülőterekre. A minisztérium szerint rakétacsapás érte a dolgincevói repülőteret, ahol sikerült megsemmisíteni egy MiG–29-es vadászgépet, légvédelmi eszközöket és műszaki kiszolgáló járműveket. Korábban július 2-án a Mirhorod repülőterén lévő repülőgép-parkolót ért csoportos rakétacsapásról számoltak be, ahol öt üzemképes Szu–27-es vadászgép megsemmisült, két javítás alatt álló pedig megrongálódott, július 3-án pedig a poltavai repülőteret ért Iszkander-csapásról, ahol egy Mi–24-es helikopter és a repülőmérnöki szolgálat járművei semmisültek meg.

Elolvasom a cikket