
A túróval is óvatosabban kell bánni, ha elhízott vagy érelmeszesedésben szenved.
Milyen előnyei vannak a túrónak?
Magas kalciumtartalma mellett a túró szinte egyáltalán nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek akadályoznák az emésztését. Ellenkezőleg, a laktóz és az aminosavak fokozzák a kalcium jótékony hatásait.
Ez az élelmiszer gazdag triptofánban, egy olyan aminosavban, amely segít az éjszakai alvásban, és megelőzi az álmatlanságot, a depressziót és a szorongást. A túró kalciumban és foszforban is gazdag.
Ha beilleszti az étrendjébe, megszabadul a fogászati problémáktól, csontjai erősebbek lesznek, körmei és haja pedig jobban fog kinézni.
Milyen formában egészségesebb a túró?
A táplálkozásban jobb, ha ragaszkodunk az arany középúthoz. A négy-kilencszázalékos zsírtartalmú túró a legtöbb fogyasztó számára megfelelő. Kevés kalória van benne, ugyanakkor minden előnye megmarad.
A nap melyik szakában a legjobb a túrót fogyasztani?
A túró fehérje, és az egészséges szervezet a nap bármely szakában megemészti a fehérjetartalmú ételeket. A fehérjéket azonban a legjobb a nap második felére hagyni. Ezért a túrót a legjobb uzsonnára vagy vacsorára fogyasztani.