Ezek a közönséges gyomok a gyógymód bőr- és hajbetegségekre

Az olyan közönséges gyomok, mint a gyermekláncfű és a bojtorján a haj megmentői lehetnek – fogalmaz a kubnews.ru.

Gyermekláncfűgyökér
A pitypanggyökér, más néven tejérc, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Bőséges mennyiségű C-vitamint tartalmaz, amely fontos szerepet játszik az egészséges bőr fenntartásában. A C-vitamin segít megerősíteni a kollagént, javítja a bőr rugalmasságát, és véd a szabad gyökökkel szemben, megelőzve a korai öregedést.

Ezenkívül antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek javítani a bőrsejtek anyagcsere-folyamatait a méreganyagok és toxinok eltávolításában, ami segít megtisztítani a bőrt, és csökkenteni a gyulladást. A gyermekláncfűgyökér rendszeres fogyasztása vagy arcmaszk formájában történő alkalmazása segít megszabadulni a pattanásoktól, mitesszerektől és pigmentfoltoktól.

Bojtorjángyökér
A bojtorjángyökér viszont gazdag inulinban, egy olyan anyagban, amely elősegíti a jótékony baktériumok növekedését a bélben. Az egészséges bélrendszer az alapja a szép bőrnek és hajnak. A káros baktériumok feleslege különböző bőrproblémákhoz, például kiütésekhez, bőrpírhoz és viszketéshez vezethet. A bojtorjángyökér szedése segít normalizálni a bél mikroflóráját, amely pozitív hatással van a bőrre.

A gyermekláncfű- és bojtorjángyökerek nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is használhatók. Hasznos arc- és hajmaszkok készítéséhez, az apróra vágott gyökereket természetes olajokkal vagy mézzel keverheti össze. Az így kapott keveréket vigye fel a bőrre vagy a hajra, hagyja állni egy ideig, majd öblítse le meleg vízzel. Az ilyen maszkok rendszeres használata segít javítani a bőr állapotát, rugalmasabbá teszi azt, és a haj fényes és egészséges lesz.

Elolvasom a cikket