A polenta nem finomított gabona, mint a búzadara. Ez azt jelenti, hogy több értékes anyagot tartalmaz a szervezet számára. Ezek közé tartoznak a B-vitaminok, amelyek jót tesznek az idegrendszernek és az anyagcserének, a karotinoidok, amelyek javítják a látást, és az antioxidánsok, amelyek megakadályozzák a szervezet öregedését – írta meg a Pravda.ru.
Fontos, hogy a polenta gluténmentes, és bármilyen diétában felhasználható.
A fehérje és a szénhidrátok mellett számos nyomelemet és vitamint tartalmaz: vasat, szilíciumot, magnéziumot, káliumot, szelént, B-vitaminokat, A-provitamint, PP- és E-vitamint, valamint értékes élelmi rostokat.
Miben különbözik a polenta a kukoricadarától?
A polenta egy közönséges kukoricalisztből készült kása, amelyet kissé eltérően főznek az egyszerű kukoricakásától. Tálalható kifejezetten esztétikus módon.