Megverik a spanyolok a németeket Stuttgartban?

Chris Sutton szerint a német szurkolók ugyan ünnepeltek, amikor az utolsó csoportmérkőzésen Niclas Fullkrug kiegyenlített Svájc ellen, pedig a vereséggel elkerülhették volna a spanyol csapatot a negyeddötőben. A hazai válogatott csoportmásodikként Angliával mérkőzne az elődöntőért. Spanyolország eddig kiemelkedett a mezőnyből, Rodri és Fabian Ruiz dominált a középpályán, és előttük van Pedri intelligenciája. A széleken ott van Lamine Yamal, aki egy izgalmas tehetség, és Nico Williams, akit lehetetlen megállítani egy-egy szituációban.

Spanyolországot tehát nehéz lesz megállítani, s 2–1-re nyerhet Németország ellen.

Sutton nem érti, hogy Roberto Martinez portugál szövetségi kapitány miért kényezteti Cristiano Ronaldót: „Tudjuk, hogy Ronaldo milyen nagyszerű játékos volt a múltban, és még mindig képes befolyásolni a meccseket, de meg kell húzni a határt, ha egyértelmű, hogy negatív hatással van a csapatra.”

A szakíró az Eb előtt Franciaországot jelölte a 2024-es Európa-bajnokság megnyerésére, s most sem változtat a tippjén. „A franciák Belgium ellen ugyan még nem villogtak, de a jelek szerint életre keltek, és nagyon jól védekeztek. Franciaország az első négy meccsén mindössze három gólt szerzett Németországban – ez két öngól és egy tizenegyes volt. De ez most változhat” – írta Sutton, aki szerint 2–0-ra nyernek a portugálok ellen.

A szombati Anglia–Svájc-negyedöntő kiélezett csatát ígér. Svájc nagyon kiegyensúlyozott csapat, s úgy tűnik, a torna előrehaladtával egyre erősebb, de a szakíró 1–0-és angol győzelmet vár. Az előző Eb-n ezüstérmes válogatott megérdemelten győzte le Szlovákiát a nyolcaddöntőben, s Jude Bellingham utolsó perces egyenlítő gólja megváltoztathatja a játékukat.

Az angol darabos csapat, és nem fog hirtelen úgy játszani, mint spanyol, amely gyönyörűen futballozik, de annyi tehetsége van, hogy javuló játékkal bejuthat az elődöntőbe.

Az utolsó, szombat esti negyedöntő favoritja Hollandia, mert olyan játékosai vannak, mint Nathan Ake és Virgil van Dijk hátul, Cody Gakpo és Xavi Simons pedig elöl, a pályán mindenhol megvan a minőség. Memphis Depay annyi helyzetet hagy ki, mint amikor a Chelsea-ben játszott, de a mozgása kiváló, és sok jót tesz a csapatért. Sutton szerint a török eddig remekeltek, de hollandok 2–1-re legyőzhetik őket.

Kíváncsian várjuk, hogy Chris Sutton szakírónak ezúttal hány találata lesz?

Elolvasom a cikket