Mi történik a testtel, ha minden nap zsírt fogyaszt?

Korábban a zsiradékot tilos volt gyakran használni, most ezzel szemben a szakértők azt javasolják, hogy a lehető leggyakrabban iktassuk be a disznózsírt az étrendünkbe.

Revidiálták álláspontjukat abban a kérdésben, hogy a disznózsír nehéz termék-e. Ma azt mondják – nem, nem nehéz.

Feltéve, hogy az evő nem él vissza vele, azaz nem lépi túl a napi 30 grammos megengedett maximális napi mennyiséget.

Fél a túlevéstől? És itt megnyugtatják a táplálkozási szakemberek: azt mondják, hogy a disznózsír zsíros termék, de kalóriadús és tápláló, és ezért elég sokáig biztosítja a jóllakottság érzését.

Előnyök
Milyen előnyei vannak a sertészsírnak? A benne lévő arachidonsavnak köszönhetően támogatja a szervezet immunitását. A sertészsírban lévő olajsavnak köszönhetően serkenti az emberi agy működését. A linolénsav pedig megvédi sejtmembránjainkat a gonosz szabad gyökök kúszásától.
A palmitoleinsav stabilizálja a vérzsírszintet.

Ezenkívül a termék az emberi szervezet számára hasznos mikroelemek és vitaminok egész világát tartalmazza, többek között szelént, foszfort, káliumot, kalciumot, rezet, cinket, nátriumot és magnéziumot, A-, B1-, B5-, D- és E-vitamint.

És ha minden nap megeszed
Ha minden nap zsírt eszik, de nem lépi túl a fent említett 30 grammos normát, akkor például egy hosszú betegség után visszanyeri az immunitását.

A tudósok tanulmányai kimutatták, hogy a disznózsír különösen hasznos a traumát és törést elszenvedett polgárok számára.

Ezenkívül a termék segít javítani egy személy légzőrendszerét.
És a tudósok munkái is azt mutatják, hogy azok az emberek, akik gyakran használnak zsírt, sokkal kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben, stroke-ban és szívrohamban, mint azok, akik a zsírokat szénhidrátokkal helyettesítették.

Elolvasom a cikket