Rejtélyes üzenetet hagytak Tompos Kátya sírján

Mint írtuk, a 41 évesen meghalt Tompos Kátyát nemrég teljes titokban helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temető 31-es parcellájában, a szertartáson csak a szűk család, a barátok és a kollégák vettek részt.

A sírhelyről készült első fotók alapján a végleges sírkő még nem készült el, az ideiglenes fejfán pedig ez áll: „Szeretünk Kátya”. A Bors riportere frissen járt a helyszínen, ahol a síron egy fekete filctollal írt verset is talált, amelyet az aláírás alapján egy bizonyos H. Ferdinánd hagyott ott – akiről viszont nem tudni, hogy ki lehet.

Néhány sor már elmosódott, az olvasható rész valahogy így szól: „Vagy csillagútra térni nagyszerűbb dolog? S vakító fényességgel szemedbe vágni… S a táguló térben megtalálsz engem s önmagad”. A Bors által közölt fotón a lap tetején látszik egy 3-as szám is (vagyis talán nem ez volt a vers eleje), az alján pedig az aláírás mellett a dátum: 2024. VI. 24. – elképzelhető tehát, hogy ez volt Tompos Kátya temetésének pontos dátuma, de az is lehet, hogy csak a szöveg keletkezésének idejét jelzi.

Elolvasom a cikket