Sarolta hercegnő és Lilibet öröksége között hatalmas a különbség

Óriási különbség lesz azonban a két hercegnő ékszereinek értéke között: Sarolta várhatóan 82 millió font értékű ékszereket örököl majd, Lilibet kollekciója 980 ezer fontot tesz ki – olvasható a Life.hu oldalán.

Gyémántszakértők elemezték a Katalin hercegné által birtokolt, vagy a neki kölcsönadott gyűjteményt és több mint 82 millió fontra becsülték az értékét. Katalin hercegnének több mint 10 olyan ékszere van, amelyeket a néhai királynő adott kölcsön vagy ajándékozott neki, és amelyek értéke állítólag elképesztő: 61,8 millió font. Ezek közé tartozik a Mária királynő gyémántkoszorúja, a Cartier Halo tiara, a Nizam of Hyderbad nyaklánc, a Maple Leaf bross, az Új-Zélandi Páfrány bross és a Royal Family Order bross.

Katalinnak számos olyan ékszere is van, amelyeket Vilmos hercegtől és Károly királytól kapott az évek során, és amik Saroltához kerülhetnek. Apósától legalább két 403 045 font értékű darabot kapott: egy gyémántkarkötőt és egy sárga- és fehérarany ékszerkészletet. Katalinnak Diana hercegnétől is van néhány gyönyörű darabja, amelyek állítólag összesen 16,5 millió fontot érnek – és ezek valószínűleg a fiatal hercegnőre szállnak majd.

Meghan Markle is kapott néhányat Diana gyűjteményéből, amelyeket továbbadhat lányának, Lilibet hercegnőnek. Emellett Meghan lenyűgöző ékszer- és designer óragyűjteménnyel rendelkezik, amit várhatóan szintén a lányának fog átadni. A készletből körülbelül 650 ezer fontnyi Diana hercegné értékes gyűjteményéből származik, míg másokat a Suits sztárja vásárolt. Ezek közé tartozik Diana Cartier Tank Française órája, amely állítólag 500 000 fontot ér. Lilibet a végén Meghan „The Asprey Aquamarine gyűrűjét” is megkaphatja, amely egykor Diana hercegnéé volt. A gyűrű állítólag 75 000-85 000 fontot ér, és Meghan ajándékba kapta Harry hercegtől.

A 2018-as pazar királyi esküvőjükön, amikor Meghan és Harry összekötötte az életét, Sussex hercegnéje egy lélegzetelállító Cartier karkötőt viselt, amelynek becsült értéke 150.000 font volt, és ez nőhet az idő múlásával.

Mielőtt Lilibet megszületett volna, Meghan vásárolt egy akkor 4800 fontos Cartier óráját. Azután vette meg a drága Cartier Tank Française-t, miután megtudta, hogy a Suits című sorozatból – amelyben szerepelt – megrendelték a harmadik évadot. „Azt tervezem, hogy egy nap a lányomnak adom majd” – árulta el korábban Meghan az óráról.

Elolvasom a cikket