Scholz kancellár pártközpontját ágyúzták Drezdában

Az incidens néhány héttel a tartományi választások előtt történt. A szászországi szociáldemokraták irodája Drezda óvárosában, a helyi parlament mellett, az Elba partján található.

Megjegyzik, hogy a harmadik emeleti ablakokon lévő golyónyomokat a rendőrség június végén fedezte fel, de ez csak most vált ismertté. Ugyanakkor a golyókat még nem találták meg.

„A nyomozás szerint a károkat lőfegyverek okozhatták. Magukat a lövedékeket azonban még nem találták meg” – mondta a Bildnek Carsten Jaeger rendőrségi szóvivő.

Az üvegen lévő lyukak körülbelül öt milliméteres kaliberűnek felelnek meg. A nyomozást a német állambiztonsági szolgálat vezeti – közölte a rendőrség.

Az SPD helyi egysége nem zárta ki a bűncselekmény politikai indítékát, és fokozta a biztonsági intézkedéseket.

„Maga az a tény, hogy egy ilyen bűncselekmény politikai indítékát jelenleg nem lehet kizárni, arra késztetett bennünket, hogy további biztonsági intézkedéseket mérlegeljünk. Egy dolog azonban világos: semmilyen körülmények között nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni” – hangsúlyozta a szászországi pártelnök, Henning Homann.

Megjegyzik, hogy május elején szintén Drezdában az Erblandrevolte nevű, szélsőjobboldali csoport tagjai megtámadták az SPD egyik politikusát, Matthias Eeckét, aki az európai parlamenti választások plakátjait ragasztotta ki. A politikus szemgödör- és arccsonttöréssel került kórházba. A támadókat őrizetbe vették, és most bírósági tárgyalásra várnak.

Elolvasom a cikket