Táplálkozástudományi szakember megnevezte azokat az ételeket, amelyeket érdemes enni a hőhullámban

A Medikforumnak adott interjúban Sztrokov hangsúlyozta, hogy a hőségben kerülni kell a nehéz, zsíros és sült ételeket, amelyek megterhelik az emésztést, és rontják a közérzetet.

Íme, néhány ajánlott étel nyárra:
Magas víztartalmú gyümölcsök, zöldségek: a görögdinnye, a sárgadinnye, az uborka, az őszibarack és a narancs magas víztartalmuknak köszönhetően segítenek fenntartani a hidratáltságot.
Zöldségek: a leveles zöldségek, mint a spenót és a saláta, valamint a paradicsom és a zeller könnyűek és tápanyagokban gazdagok.
Joghurt és kefir: ezek az ételek nemcsak hűsítenek, hanem probiotikumokat is tartalmaznak, amelyek támogatják a bélrendszer egészségét.
Tenger gyümölcsei: a könnyű és könnyen emészthető fehérjefajták, például a halak és a tenger gyümölcsei ideálisak a nyári ételekhez.
Gabonafélék és teljes kiőrlésű termékek: a quinoa, a bulgur és más teljes kiőrlésű gabonafélékkomplex szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek tartós energiaszintet biztosítanak anélkül, hogy túlterhelnék a szervezetet.
Smoothie-k és turmixok: nemcsak frissítő hatásúak, de a szervezetet is ellátják alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Diófélék és magvak: a kis adagokban fogyasztott diófélék és magvak, például a mandula és a chiamagok egészséges zsírokat és fehérjét biztosítanak.
Hideg levesek: az okroshka és a gazpacho remek választás egy nyári ebédhez, mivel hidratálást és könnyedséget biztosítanak.

Elolvasom a cikket