Vizsgálják az MVM Next számlázási gyakorlatát

MH/MTI
2024. július 5. péntek. 14:30

A hatóság arra keres választ, hogy a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatás keretében 2022 augusztusa óta kibocsátott számlákon nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába a megtakarítások bemutatása. A versenyhatósági vizsgálat a földgáz és a villamos energia egyetemes szolgáltatással összefüggő tájékoztatásra is kiterjed – írták.

A GVH 2023-ban kapott bejelentést az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban, majd megállapította, hogy a versenyfelügyeleti eljárás indításának feltételei nem álltak fenn. A bejelentő a döntés hatályon kívül helyezését kérte a Fővárosi Törvényszéktől, amely helyt adott a kereseti kérelmében foglaltaknak – indokolták az újabb eljárás megkezdését.

Megjegyezték, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megkezdése nem jelenti a jogsértés megállapítását. A vizsgálat időtartama három hónap, indokolt esetben két alkalommal legfeljebb két-két hónappal hosszabbítható meg. Az eljárási határidőkbe az adatkérések és adatközlések időszakai nem számítanak bele – olvasható a közleményben.

Elolvasom a cikket