A legjobb módszerek az arc szőrtelenítésére

Kaufmann Angéla
2024. július 6. szombat. 7:27

Gyantázás

A gyantázás művészete, nem meglepő módon, kemény vagy puha viasz felhordását jelenti az arcszőrzet eltávolítására. A viaszt úgy készítik, hogy a testszőrzethez tapadjon, hogy a gyökerénél alaposan eltávolítsák. A gyakorlat segít elkerülni a durva borostásodást az idő múlásával, így a bőr tovább simább marad.

A professzionális találkozó során a szakember először előkészíti a bőrt azáltal, hogy eltávolít minden olyan sminket, olajat vagy testápolót, amely megakadályozhatja a viasz tapadását. Ezután meleg viaszt visznek fel a kiválasztott területre, legyen az a szemöldök, az áll vagy a felső ajak. Miután kihűlt, a viasz éppen annyira megszilárdul, hogy óvatosan eltávolítható legyen magától, a megmaradt szőrszálakkal együtt. A viaszos bőr megnyugtatása érdekében a szakember nyugtató szérumot vagy testápolót alkalmaz, hogy minimalizálja a bőrpírt és az esetleges irritációt.

Cukrozás

A legtöbb bőrtípusra biztonságos, a cukrozást, a gyantázás kíméletesebb változatának tekintik, bár néha bőrpírhoz, irritációhoz vagy viszketéshez vezethet, és az érzékeny bőrűek dudorokat vagy kiütéseket kaphatnak. A gyantázáshoz hasonlóan a cukrozás egy olyan szőrtelenítési módszer, amely citromból, vízből és cukorból készült pasztát foglal magában, amelyet pasztaszerű állagúra melegítenek, hogy eltávolítsák a szőrt a gyökerénél.

Két fő különbség van a gyantázás és a cukrozás között: A viaszt általában a szőrnövekedés irányában alkalmazzák, majd a másik irányban távolítják el. A cukrozásnál azonban a szakember a szőrnövekedéssel ellentétes irányba helyezi az anyagot, az eltávolítás a természetes szőrnövekedéssel megegyező irányba halad.

A gyantázáshoz hasonlóan a szakértők azt javasolják, hogy a bőrradírozást és hidratálást néhány nappal a találkozó előtt végezze el, hogy a cukor megfelelően eltávolíthassa a szőrt a gyökerekből.

Cérnázás

A cérnázás egy ősi szemöldökszőrtelenítési technika, amely során cérnákat használnak a szőrszálak gyors kihúzására és eltávolítására. Két hosszú szálat egyszerre csavarnak össze, hogy a csipesznél gyorsabb mozdulattal kitépjék a szálakat. A cérnázás másik előnye? A precizitása.

A cérnázás ideális azok számára, akiknek érzékeny vagy pattanásos bőrük van, mivel a bőr mentén mozgó szálak gyorsasága csökkenti az irritáció és a benőtt szőrszálak kialakulását. Az elején kissé szokatlan és intenzív lehet, ennek a módszernek az eredménye azonban találkozónként akár négy hétig is eltarthat, és nem jár semmilyen negatív mellékhatással.

Dermaplaning

A dermaplaning egy olyan arckezelés, amelynek célja a bőr legfelső rétegének és a finom apró szőr leborotválása, ami végső soron kisimítja és ragyogóvá teszi az arcot. Elvégezheti szakképzett kozmetikus a rendelőben sebészeti szikével, vagy akár otthon is megfelelő dermaplaning eszközökkel.

Először tisztítsa meg az arcát, majd törölje szárazra, ami mélyebb hámlasztást tesz lehetővé. Ezután szabad kezével tartsa feszesen a bőrt, míg a másik rövid, pontos mozdulatokkal lefelé mozgatja a készüléket.

Lézeres szőrtelenítés

Egy másik népszerű lehetőség mind a professzionális, mind az otthoni kezelésre a lézeres szőrtelenítés. Mivel a lézerek célzottabb kezelést kínálnak, mint például a borotválkozás, így csökkentik az irritáció, vagy dudorok lehetőségét. A találkozó előtti héten kerülje a retinolt, a bőrradírokat és a közvetlen napsugárzást, valamint utána (és mindig) használjon fényvédőt.

Elolvasom a cikket