Csecsenek lés szíriai migránsok lövöldöztek Bécsben

Lövöldözésbe torkollott egy bandaháború péntek este Bécs Brigittenau városrészében, az Anton Kummerer parkban. Sajtóhírek szerint szíriai fiatalok csaptak össze csecsenekkel a belvárosban, a heves szóváltást lövöldözés követte, melynek eredménye három súlyos és több könnyű sérült, puskagolyók által megrongált parkoló autók és lefoglalt fegyverek lettek – írta meg a hirado.hu.

Péntek este Bécs Brigittenau városrészében szíriai fiatalok csaptak össze csecsenekkel, előbb botokkal támadtak egymásra, majd a paprikaspray is előkerült, végül késekkel rontottak egymásnak, sőt fegyverek is előkerültek.

„Mi lett a kerületünkkel? Lassan olyan itt, mintha Favoritenben lennénk!” – panaszkodott egy helybéli nő a Kronen Zeitung tudósítójának Bécs hírhedt, főként migránsok lakta lakónegyedére utalva.

A rendőrséget a szomszéd riasztották, a kiérkező járőrök több férfit igazoltattak. Három sérültet mentők a helyszínen elláttak, négy másik embert pedig kórházba szállítottak.

A tudosítások szerint a park egy csatatérre hasonlított.

Este fél tíz körül lövéseket hallottunk a felségemmel. Mondtam neki, hogy menj arrébb az ablakból, különben lelövik. Aztán megérkeztek a rendőrök” – mesélte egy szemtanú a lapnak.

A lövedékek öt embert eltaláltak, ők éppen az autójukban ültek vagy parkoltak. Több, a környéken parkoló kocsi oldalába lyukakat ütöttek a lövedékek.

A rendőrök a helyszínen fegyvereket foglaltak le a migránsoktól. Az ügyben nyomozás indult.

Elolvasom a cikket