Deschamps: Szükségünk lesz gólokra

MH/ MTI
2024. július 6. szombat. 12:36

„Nem tudom, mi történt volna, ha betalálunk, de a portugálok sem voltak hatékonyak” – jelentette ki a szakvezető. „Akadtak lehetőségeik, de szembe találták magukat egy nagyszerű kapussal Mike Maignan személyében. Ne mondja senki, hogy nem érdemeltük meg az elődöntőt, de persze jobban örülnék, ha elöl eredményesebbek lennénk. A következő meccsen már szükségünk lesz gólokra” – utalt arra Deschamps, hogy csapata öt Eb-meccsén még nem szerzett mezőnygólt, és három találatából kettő öngól volt, egy pedig büntetőből született.

Erről elmélkedett az eddigi egyetlen saját gólt szerző Kylian Mbappé is. „Tudjuk, hogy most sem találtunk a kapuba. Elemezni fogjuk a helyzetet, de továbbra is a védekezésen lesz a hangsúly” – mondta a nemrég a Real Madridhoz szerződött csatár, akiről kiderült, hogy elfáradt a negyeddöntőben, és saját maga kérte lecserélését a hosszabbításban.

Erre a kapitány is kitért, mondván, hogy különböző okokból Mbappé és Antoine Griezmann sincs topformában, és egyiküket sem lett volna értelme pályán tartani.

Aurélien Tchouaméni valamivel indulatosabban nyilatkozott: „Nekünk teljesen mindegy, hogy megérdemeltük-e a továbbjutást.”

A hátvéd William Saliba közölte, ha nem kapnak gólt, akkor kilencven százalék esélyük van a győzelemre, és az elődöntőben várhatóan a gólok is megjönnek majd.

A franciákra a legutóbb is elődöntős spanyol csapat vár a keddi, müncheni elődöntőben.

A túloldalon Roberto Martinez, a portugálok spanyol kapitánya kiemelte, hogy hiába birtokolták a labdát 63 százalékban, nem volt szerencséjük.

„Tehetséges játékosaink vannak, és büszkén utazunk haza. Nagyon nyers még az élmény, nem most van a személyes döntések ideje” – tette hozzá arra a kérdésre, hogy Cristiano Ronaldo pályára lép-e még az együttesben.

A hatodik, utolsó Eb-jén szerepelt Ronaldóval 2004 óta először fordult elő világversenyen, hogy nem talált a kapuba. A mindössze két szétlövéses góllal záró, 39 éves sztár végigjátszott minden mérkőzést, de csak egy gólpasszig jutott. Egyelőre nem tudni, hogy a Szaúd-Arábiában légióskodó klasszis pályára lép-e még a válogatottban, melyben 212-szer szerepelt, és 130-szor volt eredményes.

A 41 éves Pepe ugyanakkor kijelentette, nem tudja még, hogy mit hoz a jövő, és majd később dönt a folytatásról.

Elolvasom a cikket